Joep’s beslommeringen: Mangomomenten

Het zou kunnen zijn dat er mensen zijn die erg gelukkig worden, of misschien zelfs wel een euforisch gevoel krijgen, bij het eten van een mango. Ongetwijfeld zullen er ook mensen zijn die in extase raken van andere producten. Ik krijg altijd een blij gevoel van de beefstickies van Vitakraft. Niet dat daar nu veel beef in zit, maar het gaat tenslotte om het gevoel.

Deze week stond er een bericht in de krant dat een arts een doodzieke patiënt een mango had gegeven, die na het eten hiervan eventjes zienderogen opknapte. Nu weet ik niet of dit effect er ook was geweest wanneer er een ander stuk fruit of zoetigheid in het geding was geweest, maar het thema was geboren.

In de krant van afgelopen zaterdag stond het bol van verhalen van mensen die op de een of andere manier iemand een gelukzalig moment hadden bezorgd, een ‘mangomoment’ dus.

In de huidige mensenwereld is het nu dus al zo bijzonder dat als je iemand zo’n moment bezorgt, dit uitgebreid in de media moet worden verkondigd. Nou, dan kan mijn baasje iedere dag wel in de krant gaan staan, want volgens zijn zeggen, zorgt hij er regelmatig voor dat het vrouwtje in de zevende hemel komt.

In de wereld van vandaag zijn veel mensen zo bezig met zichzelf, opgeslokt en verslingerd  aan de mobiele telefoon en laptop, dat zij nauwelijks nog aandacht hebben voor anderen. Zelfs hun eigen kinderen krijgen niet altijd de aandacht die zij zo hard nodig hebben. Vroeger was het vanzelfsprekend dat je aandacht voor iemand had en dat je iemand een mooi en gelukkig moment bezorgde, daar hadden de mensen toen geen mango’s voor nodig.

‘Elke keer dat men werkelijk aandacht schenkt, breekt men een stukje kwaad af in zich zelf’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.