Joep’s beslommeringen: Maagden

Maagden zijn voornamelijk vrouwen of meisjes die, om in volkstermen te spreken, nog niet ‘gebruikt of ongeschonden’ zijn. Persoonlijk weet ik niet wat er zo bijzonder is aan maagden, maar in de islamitische wereld schijnt het zoiets magisch te zijn dat moslims bereid zijn voor dit heilige doel het leven te laten. Mohammed heeft hen namelijk in het vooruitzicht gesteld dat als zij zich voor de islam opofferen, zij in het hiernamaals, het walhalla, of hoe dat ook door hun genoemd mag worden, twee en zeventig maagden toegewezen krijgen.

Ik heb geen idee hoeveel maagden er nog in de islamitische wereld rondlopen, maar gelet op het feit dat de laatste jaren menig moslim zich op het pad naar boven heeft begeven, lijkt mij dat het aantal maagden aanzienlijk is afgenomen en is er misschien over enkele jaren geen maagd meer te bekennen. Menig moslim zal momenteel denken: ‘wie dan leeft wie dan zorgt’.

Twee en zeventig maagden lijkt mij voor één man overigens wel erg veel. Ik weet dat mijn baasje weleens stiekem droomt van een triootje, hij met twee vrouwen dan, waarbij ik niet weet of dat per se maagden moeten zijn. Overigens hoor ik hem ook weleens mopperen dat hij van één vrouw af en toe al stapelgek wordt. Maar goed, moslims hebben klaarblijkelijk een andere behoefte. Overigens vraag ik mij af of voor hun de lol er af is als deze maagden één keer gebruikt zijn. Een beetje potente moslim is er na een stevige twee maanden doorheen.

Ik vraag mij ook af waar zij al deze maagden laten. Vroeger, toen men nog gewend was om in grote huizen, enorme tenten of zelfs paleizen te leven, zal het geen probleem zijn geweest om er hier en daar een paar onder te brengen, maar ga dat maar eens doen in een rijtjeswoning in de Schilderswijk in Den Haag of op Katendrecht in Rotterdam. Dat lijkt mij een kippenhok te worden waar het haantje snel uit weg zal vluchten.

Misschien is het een loze belofte. In de christelijke wereld is er in het verleden ook veel beloofd waar weinig van terecht is gekomen. Van de andere kant kan het ook best weleens waar zijn, want er is er nog nooit een teruggekomen met het verhaal dat het niet klopte. Uit het feit dat er überhaupt nog nooit een is teruggekomen, lijkt het toch wel aangenaam te zijn.

‘Het maagdelijkheidsideaal is het ideaal van mannen die ontmaagden willen’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.