Joep’s beslommeringen: Leedvermaak

Leedvermaak is het plezier wat iemand kan hebben om de ellende van een ander. Eigenlijk zou het niet moeten kunnen dat je van de bank rolt van het lachen als iemand iets vervelends overkomt. Het is niet netjes en waarschijnlijk ook niet erg beschaafd. Maar het gebeurt, zo zitten mensen nu eenmaal in elkaar. Niet dat ik nooit een binnenpretje heb als ik een van de buurthonden iets doms zie doen en zij daarna op hun donder krijgen van hun baasje. En zo zal het andersom in mijn geval ook wel gaan.

Wat hebben ze gelachen toen het Nederlandse voetbalelftal zich niet wist te plaatsen voor de eindronde van de wereldkampioenschappen in Rusland. Al die geweldige voetballers die in 2010 nog de finale wisten te halen. In 2014 knepen onze Duitse buren nog de billen bij elkaar, bang dat zij waren dat het verrassende Nederlandse elftal in de finale zou komen.

Vier jaar later was er geen schim meer over van het elftal en werden er vooral in Duitsland grappen gemaakt over de teloorgang van het Nederlandse team. Voor het fatsoen zeiden zij er nog wel bij dat ze het jammer vonden dat Nederland er niet bij was, maar dat was meer voor de schijn.

Het wereldkampioenschap voetbal in Rusland is nauwelijks begonnen en de zeer getalenteerde en succesvolle lichting van het Duitse voetbal is afgeserveerd en naar huis gestuurd met het slechtste resultaat ooit. Nou, ze hebben ze een poepertje laten ruiken en daar weet bondstrainer Löw alles van, want die had twee jaar geleden al zo’n voorgevoel.

En de Nederlanders, die liggen nu nog op de grond van het lachen. Maar uit goed fatsoen zeggen wij dan toch maar dat het jammer is dat zo’n geweldig team er nu al uitligt en dat zij op z’n minst in de halve finale hadden moeten staan, maar dat is ook maar voor de schijn.

‘Wer hoch zu stehen wähnt, ist seinem Falle nah’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.