Joep’s beslommeringen: Kleine ballen

Mijn baasje heeft een probleem. Hij zit de laatste tijd niet zo goed in z’n vel. Lichamelijke ongemakken martelen zijn lijf en kwellen zijn geest. Niet dat hij er zwaar onder gebukt gaat, maar het houdt hem wel bezig. Hij zit ook al een tijdje in de medische molen maar voor zijn gevoel draait die molen alle kanten op. Tot nu toe niet de kant waarop mijn baasje het graag ziet.

Het boekje ‘Oma weet het beter’, brengt ook al geen soelaas. Om niet al te chagrijnig te worden, is hij van pure ellende in de medicijnkast gedoken en vindt hij enige verlichting bij het pijnstillende en ontstekingsremmende middel ibuprofen. Niet dat daarmee alle problemen zijn opgelost, maar hij kan weer redelijk functioneren en zijn humoristische inslag komt weer langzaam boven drijven.

Helaas was dit gevoel slechts van korte duur. Hem bereikte namelijk het bericht dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bij langdurig gebruik van ibuprofen de testikels van de man verschrompelen. In dat middel zitten namelijk stoffen die het testosteron doen verminderen met als gevolg dat de ballen kleiner worden.

Hiermee is een dilemma geboren. Of de hele dag rondlopen met pijn in je donder of het risico lopen dat wat eens jouw mannelijke trots was straks niet meer is dan twee uit de kluiten gewassen rozijnen. De opmerking van het vrouwtje dat hij met het uitdelen toch al niet vooraan heeft gestaan, maakt het er voor hem ook niet makkelijker op. Bestrijding van de pijn heeft het vooralsnog gewonnen. Of dat lang gaat duren weet ik niet, want ik zie hem  verdacht vaak in een spiegel naar zijn zaakje staren.

‘Een verstandig mens jaagt niet het genot na, maar poogt de smart te ontlopen’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.