Joep’s beslommeringen: Jongens

Het gaat niet goed met het jonge mannelijke geslacht. Overigens is het met het oudere mannelijke geslacht ook niet meer zo best gesteld. Mannen zijn niet meer de mannen van vroeger. Stoere, uit de kluiten gewassen kerels die vrouw en vaderland verdedigden, zijn nauwelijks nog in het moderne straatbeeld te vinden. Het typische rollenpatroon van vroeger is verdwenen. Vrouwen zijn mannelijker geworden en mannen zijn vrouwelijker geworden.

De vrouw heeft tegenwoordig de broek aan en het eens zo sterke geslacht heeft het allemaal laten gebeuren. Nu kunnen de mannen de schuld wel neerleggen bij feministen als Aletta Jacobs en Wilhelmina Drukker, maar onlangs kwam naar voren dat niet zij de ware schuldigen zijn. Het blijken nu de juffen op de basisscholen te zijn die van iedere jongen een meisje willen maken.

Los van het feit dat de vele juffen zich niet kunnen verplaatsen in de wilde en avontuurlijke geest van de jongens, vinden zij het drukke gedoe van jongens ook helemaal niets en proberen zij dat ook zoveel mogelijk de kop in te drukken. Iets wat volledig indruist tegen de natuurlijke drang van jongens. Het resultaat: de achterstand van de jongens op meisjes wordt steeds groter. De fysieke ontwikkeling loopt spaak en het mannelijke denken verdwijnt naar de achtergrond.

Er wordt gesproken over het feit dat mannen niet graag op basisscholen voor de klas staan. Ik hou het er op dat vrouwen de mannen van basisscholen weren om op die manier de basis te leggen voor een complete machtsovername die dan over enkele decennia moet gaan plaatsvinden.

‘Als vrouwenemancipatie machtsverschuiving betekent, zal de mensheid geen stap verder komen’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.