Joep’s beslommeringen: Frankrijk

Frankrijk, het land van le vin, le pain, du paturain. Het land van zon en strand, machtige bergen en natuurlijke de alpinopet. Het land waar dromerige jongeren gaan druivenplukken en nostalgische ouderen gaan pottenbakken of schilderen in de Provence.

Bij veel Nederlanders heeft dit land nog steeds een bijzondere aantrekkingskracht, maar dat heeft misschien andere redenen dan hierboven genoemd. Onlangs deed de media uitgebreid verslag van het feit dat Frankrijk inmiddels is verworden tot het Sodom en Gomorra van Europa. Mocht je dit land willen bezoeken, wordt sterk geadviseerd om vooral condooms mee te nemen. Niet slechts een paar voor de toevalligheid, neen liefst gezinspakken in alle kleuren, maten en smaken.

Frankrijk explodeert. Niet zozeer vanwege de verschillende aanslagen die er de afgelopen jaren zijn geweest. Neen Frankrijk explodeert onder het geweld van seksuele aanslagen die de bevolking en haar bezoekers infecteert met de meest afgrijselijke geslachtsziekten. De frivole en soms losbandige inslag van het Franse volk gaat uiteindelijk haar tol eisen.

Voor toeristen die graag de stranden bezoeken, is zonnebrandcrème niet meer belangrijk, condooms moet je bij je hebben. Gezinnen met kinderen op ieder willekeurige camping in Frankrijk, geen badmintonsetje in de koffer, maar van die rubberen gevalletjes waarvan je de kleinsten bij eventuele vragen nog wijs kunt maken dat het ballonnetjes zijn. Je kunt niet voorbereid genoeg zijn. Mocht je bij het inpakken de koffer niet helemaal dicht kunnen krijgen, mag je alles thuis laten behalve de regenjasjes die je in noodsituaties kunnen beschermen tegen het seksuele geweld wat in Frankrijk op je af kan komen. Het kan zijn dat de Fransen van het padje zijn afgeraakt of dat het bericht, wat onlangs in de krant stond, zwaar gesponsord is geweest door een condoomfabrikant van een bepaald merk.

‘Zoals de akker bedorven wordt door onkruid, zo de mens door zijn begeerten’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.