Joep’s beslommeringen: Chagrijn

Onlangs stond er een artikel in de Telegraaf dat wetenschappers een onderzoek hadden gedaan naar de gemoedstoestand van mensen en dat zij er achter waren gekomen dat vrouwen gemiddeld vijf uur per week chagrijnig zijn. Volgens mijn baasje zou dat gemiddelde veel hoger moeten liggen, maar ik weet niet of je mijn baasje, de Telegraaf en deze onderzoekers serieus moet nemen.

In het bewuste artikel werd overigens niet over mannen gerept, dus mogen wij aannemen dat mannen niet chagrijnig zijn, of in ieder geval beduidend minder dan vrouwen, dus niet noemenswaardig. Als hond ken ik het gevoel van chagrijnig zijn niet, alhoewel ik moet toegeven dat ik ook wel eens een slechte dag heb, maar dat kun je niet merken aan mijn gedrag. Bij vrouwen schijnt dit dus zo’n slordige vijf uur per week anders te zijn. Dat uit zich in knorrig gedrag, het hebben van een zuur gezicht en ze zijn zo’n beetje over alles ontevreden.

Nu verschijnen er wel vaker artikelen in de media waarin bepaalde onderzoeken worden beschreven en bij veel van deze onderzoeken vraag ik mij af, wie dit eigenlijk wil weten en wat voor mensen zich bezighouden met dit soort flauwekul. Maar goed, als wij deze onderzoekers en het bericht mogen geloven, is het jammer dat er zoveel vrouwen zijn die met enige regelmaat chagrijnig zijn want, behalve dat het de sfeer in hun omgeving verpest en zij waarschijnlijk zelf ook met een vervelend gevoel rondlopen, zorgt chagrijn er voor dat je lelijk wordt. Als dat laatste feit klopt, moet ik mijn baasje wel gelijk geven, want bij mij in de buurt wonen enkele vrouwen die ruim boven het gemiddelde van vijf uur per week moeten zitten. Tenminste, afgaande op hun uiterlijk.

Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.