Joep’s beslommeringen: Broodje aap

Voor de mensen die denken dat een broodje aap een culinair hoogtepunt is uit een of ander exotisch land, wil ik duidelijk maken dat wanneer mensen het hebben over een broodje aap, het dan gaat over een onzinverhaal, uit de duim gezogen, kul dus!

Onze nationale held Marco Kroon kwam vorige week weer uitgebreid in het nieuws met enkele details uit een zogenaamde geheime missie waar niets over bekend mocht worden gemaakt. Waarom hij toch verschillende details prijsgaf, strookt al niet met de geheimhoudingsplicht van een gedecoreerd militair. Zeker niet als je na zogenaamde martelingen geen enkel detail wil prijsgeven.

Waarom de Taliban hem had vrijgelaten, was voor hem een raadsel. Marco mag dan wel geloven in zijn verhaal, maar het is zeer twijfelachtig dat de Taliban een vijandig hooggeplaatste militair zomaar vrijlaat. Misschien heeft hij het op een akkoordje weten te gooien in verband met zijn activiteiten in de privésfeer en heeft men hem daarom laten gaan. Of bang waren voor eventuele represailles van deze Hollandse superman. Doden spreken niet meer en Marco mag er verder niets over zeggen.

Dan was er ook nog een 17-jarig Nederlands hockeymeisje, dat nadat zij een schrijven had gekregen over de seksuele escapades van een Amerikaanse arts van de turnbond, zich in een keer wist te herinneren dat zij destijds ook misbruikt was. Zij was het voorval al vergeten, maar nu het in de publiciteit is gekomen, kwamen de verschrikkelijke herinneringen toch weer boven en wilde zij haar zegje nog even doen.

Natuurlijk zullen er psychiaters zijn die zullen verklaren dat mensen traumatische ervaringen verdringen en dat deze ineens weer boven kunnen komen drijven. Het kan ook een vorm van aandacht zijn of jezelf vrij willen pleiten van een bepaalde gebeurtenis waarmee mensen een ander beeld van iemand krijgen dan dat deze in eerste instantie is neergezet. Eet smakelijk!

‘De enige manier van bedriegen, die soms nog succes heeft, is openhartig te zijn’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.