Joep’s beslommeringen: 50Plus

De politieke partij 50Plus is een partij van oude wijze mannen, althans dat zou je denken. Wij mogen toch aannemen dat het verstand met de jaren komt, maar dit is bij het bestuur van deze club toch ver te zoeken. De afgelopen weken kwamen de egootjes weer bovendrijven en werd er verbaal weer een stevig robbertje gevochten met als resultaat dat het voltallige bestuur haar biezen pakte.

Voorzitter Jan Zoetelief, toch iemand met een naam waar je volgens mij niet snel ruzie meekrijgt, is het gekonkel ook meer dan zat en heeft, nadat het bekend werd dat de boekhouding niet zou kloppen en er een dikke honderdduizend euro aan subsidiegeld niet terug te vinden is en hij vervolgens ook nog eens een mes in de rug kreeg van partijleider Henk Krol, de handdoek ook in de ring gegooid.

Henk Krol?
Is dat niet die man die al eens eerder in verband is gebracht met subsidiegeld dat verdwenen is. O, nee, ik vergis mij, zijn secretaresse had er toen een rommeltje van gemaakt. Hij wist als verantwoordelijke van niets en waste toen zijn handen in onschuld. Ik ben benieuwd wie in het mysterie van het verdwenen subsidiegeld van 50Plus nu weer de schuld gaat krijgen. Henk zal zijn handen inmiddels al wel weer schoon hebben.

50Plus, dat is toch die partij die zich zogenaamd sterk maakt voor het welzijn van ouderen, die als een havik bovenop de pensioengelden zitten om er als zodanig voor te zorgen dat de oudjes straks niet tekort wordt gedaan. Nou, pensionado’s, ik zou maar uitkijken, want volgens mij is 50Plus de vos in het kippenhok en hebben jullie straks of een half ei of een lege dop.

‘De weg naar de politieke top is bezaaid met goede voornemens, maar eerzucht is een brandstof waarvan de as vaak corruptie is’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.