Jo Roording Montferlands koersbalkampioen

DIDAM – Bijna 35 koersballers streden woensdag 5 april om het kampioenschap van Montferland.  Al jaren zijn het de bekende namen van de organiserende vereniging DSV Relax die de dienst uitmaken tijdens deze kampioenschappen.

V.l.n.r. Jo Roording, Tiny Prak, Truus Aalberts en Jo Verkerk. Foto Tineke Labots

V.l.n.r. Jo Roording, Tiny Prak, Truus Aalberts en Jo Verkerk. Foto Tineke Labots

Ook dit jaar waren Jo Verkerk en Willie Beursken de favorieten voor deze titel. Jo Verkerk was te sterk voor Willie, maar hij had niet gerekend op een debutant in dit gezelschap. Jo Roording, sinds november 2016 lid van DSV Relax, scoorde elke ronde hoge punten en eindigde met Jo Verkerk gelijk met 29 punten. In een onderlinge confrontatie moest Verkerk uiteindelijk het onderspit delven en mocht de debuterende Jo Roording zich met 31 punten tot kampioen van Montferland kronen, Jo Verkerk werd tweede en Tiny Prak met 28 punten derde. Het toernooi werd zoals gewoonlijk weer afgesloten met een hapje en drankje en de poedelprijs werd uitgereikt aan Truus Aalberts.

Het toernooi was weer in goede handen bij de koersbalafdeling van DSV Relax. Voor veel ouderen is deze sport een sportieve, gezellige en sociale activiteit. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden zich wenden tot de coördinatrice Tineke Labots, 0316-226492 of via de website  www.dsv-relax.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Adriaan Ars
Over de schrijver
Adriaan Ars was van 1995 tot 2009 voorzitter en pr-functionaris van tafeltennisvereniging Relax in Didam. Ook gaf hij trainingen aan de jeugd. Vanaf 2010 tot heden is hij pr-functionaris van DSV Relax. Momenteel coacht hij bovendien het eerste jeugdteam van Relax.