Jeugd Sprinkhanen in uniforme kleding

NIEUW-DIJK -Dankzij de ‘Vrienden van Sprinkhanen’ en een financiële injectie van sponsoren en de clubkas van de voetbalvereniging konden de jongens en meisjes jeugdteams vanaf de mini’s tot en met de B1 worden voorzien van voetbaltassen en trainingspakken met het clubembleem.

Sprinkhanen jeugd (640x427)Er was vrijdagavond 3 oktober weer veel sfeer in de kantine en op het hoofdveld. Een trotse voorzitter Frans van Vugt wist nog te melden dat het belangrijk is dat de jeugd de aandacht krijgt die het verdient met dank aan de vrienden van en sponsoren. Ook bestuurslid Erik Jansen, voorzitter en coördinator jeugdzaken, was content. “Dit is het begin van een al opgezet beleidsplan. In de toekomst worden naast de vele vrijwilligers ook professionele krachten ingezet bij trainingen van de jeugd”, zei Jansen.

Alle elftallen werden samen met hun leiders op de foto gezet in de nieuwe outfit. Na een uur fotosessie verzamelde de jeugd zich op de volle tribune die daarvoor bijna te klein was. Onder het toeziend oog van de vele aanwezige ouders, het bestuur, leiders en de initiatiefnemers van ‘Vrienden van Sprinkhanen’, Frank Tiemessen en Bennie Wienholts, overhandigde de twee oudste leden van de ‘Vrienden van’, Eddy Raben en Henk Engelen, de tassen aan bestuur en jeugdleden.

Vrienden
De ‘Vrienden van’ is een initiatief van voetbalvereniging Sprinkhanen met als doel de accommodatie en faciliteiten verder te optimaliseren. Zij stellen al sinds 2009 hiervoor geldbedragen beschikbaar. De ideeën kunnen zowel door de ‘Vrienden van Sprinkhanen’ als door de bestuursleden worden aangedragen. Tijdens de jaarlijkse vergadering van de ‘Vrienden van Sprinkhanen’ in april wordt door de aanwezige leden gestemd voor de keuze van het specifieke doel.

Voor 2014 werd gekozen voor meubilair in de kantine (€2500,-), tassen voor de jeugdafdeling (€2500,-) en een nieuw publicatiebord bij de hoofdingang van het sportcomplex (€485,-). Men kan vriend worden door een jaarlijks bedrag van 50 euro te doneren. Momenteel is het ledenaantal 133. Meer informatie staat op de website www.sprinkhanen.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Jan
Over de schrijver
Jan Beursken is geboren in Nieuw-Dijk en was tot zijn pensioen werkzaam voor de gemeente Zevenaar. Hij heeft een grote belangstelling voor de geschiedenis van De Liemers en Didam in het bijzonder. Sinds 1997 is hij bestuurslid voor de Oudheidkundige Vereniging Didam, vanaf 2001 in de functie van secretaris.