Inschrijving Survivalrun Loil zaterdagnacht van start

LOIL – De inschrijving voor de zevende Survivalrun Loil gaat zondag 1 april van start. Dit keer is er plek voor liefst duizend deelnemers, honderd meer dan vorig jaar. Toen zat de inschrijving al binnen 36 uur vol.

Survivalrun Loil 2016.

Survivallaars kunnen zich in de nacht van zaterdag op zondag vanaf 24 uur inschrijven via de website www.survivalloil.nl. “Nieuw dit jaar is dat, als de run snel vol zit en mensen te laat zijn met inschrijven, ze op 1 mei nog een herkansing hebben”, vertelt organisator Peter Rutjes. “De eerste vijftig aanmelders komen dan wel op een reservelijst en maken alleen kans op deelname als er afvallers zijn.”

De Survivalrun Loil vindt dit jaar plaats op zondag 24 juni, tegelijk met de jaarlijkse Sfeermarkt in het dorp. Het loopparcours is hetzelfde als vorig jaar en gaat deels door de kern en deels door het buitengebied van Loil. Er zijn wel weer veel nieuwe hindernissen. “We proberen elk jaar vijftig procent van de hindernissen te vernieuwen”, zegt parcoursbouwer Onne Heesen. “Zo blijft het voor iedereen leuk.”

Uniek
Het parcours heeft een lengte van bijna zes kilometer. Onderweg rennen de deelnemers door sloten en klimmen, klauteren en zwaaien ze van hindernis naar hindernis. Zoals gebruikelijk heeft de organisatie ook een aantal bijzondere hindernissen in het parcours opgenomen, zoals een leegstaande woning middenin het dorp en het tokkelen en kanovaren in het watergat van de familie Baakman.

“Dat maakt ons evenement ook uniek”, vindt Heesen. “Het is een echte familierun waar iedereen, van jong tot oud, aan mee kan doen. Er zijn vrienden en families die met z’n tienen tegelijk lopen. We proberen daarom de hindernissen en het parcours weer zo aan te passen, dat we nog meer capaciteit aankunnen. Sommige hindernissen bouwen we bijvoorbeeld in viervoud, zodat iedereen in zijn eigen tempo doorkan.”

In de week voorafgaand aan de survivalrun worden de scholen uitgenodigd om een deel van het parcours uit te proberen. “Zij kunnen dan een uur lang bij ons buiten sporten in plaats van de wekelijkse gymles”, vertelt Rutjes. De activiteit staat open voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen, de Christoffelschool en het Liemers College, locatie Didam en Landeweer. “De scholen krijgen hiervoor nog een uitnodiging.”Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.