Informatieavond over vluchtelingen in Montferland

LENGEL – Welcom houdt op woensdag 4 juli samen met enkele nieuwkomers een informatieavond over vluchtelingen met een status in Montferland. De bijeenkomst vindt van 19.30 tot 21 uur plaats in het Bosmanhuus in Lengel.

Er komen onderwerpen aan bod als ‘hoe gaat de asielprocedure in Nederland in zijn werk’, ‘hoe verloopt het proces wanneer vluchtelingen een verblijfsstatus krijgen’, ‘waar komen de nieuwkomers die zich vestigen in Montferland zoal vandaan’, ‘hoe ga je om met cultuurverschillen’ en ‘welke ondersteuning bieden Welcom en de gemeente’.

Twee nieuwkomers vertellen hun persoonlijke verhaal en de aanwezigen krijgen gelegenheid om vragen te stellen. De nieuwkomers vertellen waarom ze gevlucht zijn, hoe ze het wonen in Montferland ervaren, wat ze lastig vinden met betrekking tot de integratie en wat zij prettig vinden in Nederland.

Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich tot maandag 2 juli aanmelden. Dit is mogelijk door te bellen of te mailen naar de Welzijnslijn van Welcom, 0316-292828 of welzijnslijn@welcommail.nl. Meer informatie staat op www.iedereenwelcom.nl.