Informatieavond over collectief zonneproject Diemse Zon

DIDAM – In de filmzaal van Meulenvelden vindt vanavond een informatieavond plaats over het eerste collectieve zonneproject in de gemeente Montferland. Diemse Zon is een gezamenlijk project van Energiecoöperatie Montferland Klimaatneutraal (EMK), de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM) en Woningcorporatie Plavei.

Energiecoöperatie Montferland Klimaatneutraal.

De avond wordt om 19.30 uur geopend door Bart Jan Krouwel, voorzitter van EMK. Daarna is er een interview met wethouder Walter Gerritsen en Arjan ter Bogt, directeur van Plavei. Om 20 uur geeft Thijs Huls (AGEM) een presentatie over de ins en outs van Diemse Zon. Vervolgens kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor het project.

Met het project Diemse Zon wil de energiecoöperatie ruim 500 panelen plaatsen voor mensen die zelf geen zonnepanelen op het dak kunnen leggen. Hiervoor heeft woningcorporatie Plavei voor niets de daken van appartementengebouwen aan de Ludgerusstraat en Lockhorststraat beschikbaar gesteld. Plavei krijgt hiervoor een aantal panelen op de daken voor het gebruik van de lift en verlichting in de gebouwen.

Iedereen die woont of een bedrijf heeft in het postcodegebied 6942, 6941, 6902, 6905, 6909, 7031, 7036 of 7037 kan ook meedoen. Dit is mogelijk door te investeren in minimaal één zonnepaneel. Wie meer wil weten over het zonneproject is vanavond welkom in Meulenvelden of kan de website www.montferlandklimaatneutraal.nl raadplegen.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.