Ina Leppink waarnemend burgemeester van de gemeente Weert

DIDAM – Voormalig burgemeester van Montferland, Ina Leppink-Schuitema, is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Weert. De benoeming gaat formeel vandaag in.

Ina Leppink (1953) is lid van de VVD. Van 2005 tot 1 januari 2017 was ze de eerste burgemeester van de fusiegemeente Montferland. In december 2017 werd ze benoemd tot waarnemend burgemeester in Horst aan de Maas. Die waarneming heeft ruim een jaar geduurd. De politiek-bestuurlijke carrière van Ina Leppink begon in 1997 als gemeenteraadslid in haar toenmalige woonplaats Venlo. Hier was ze vanaf 2001 wethouder met onder andere economische zaken in haar portefeuille.

Leppink neemt in Weert burgemeester Jos Heijmans waar, die na een ziekmelding heeft aangegeven niet terug te willen keren in het ambt van burgemeester van Weert.

Twee oude bekenden. Ina Leppink (rechts) wordt bij haar afscheid van Montferland benoemd tot ereburger van de gemeente. Ze kreeg door loco-burgemeester Tanja Loeff (links) de bijbehorende Gouden Eremedaille opgespeld. Foto Roel Kleinpenning