In filmhuis Barghse Huus draait het vrijdag om Joker en Sinterklaas

’s-HEERENBERG – In filmhuis Barghse Huus in ’s-Heerenberg draait het vrijdag 29 november om de iconische aartsvijand Joker. De voorstelling begint om 20 uur.

De film Joker is een origineel op zichzelf staand verhaal, dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips’ rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian. Hij ontdekt echter dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.

Voor de jeugdige filmbezoekers is op vrijdag 29 november en woensdag 4 december om 15 uur de film De Brief voor Sinterklaas te zien. De feestelijke aankomst van Sinterklaas wordt overschaduwd door een gigantisch probleem: door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Sinterklaas zit met zijn handen in het haar: hoe komt hij snel aan nieuwe, goede Pieten? Er zit niets anders op dan een auditie te organiseren, waarbij de goedheiligman opzoek gaat naar nieuwe Pieten: een officiële ‘Pietendag’.

Kaarten voor beide films zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl.