Huwelijk centraal in twee voorstellingen Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam draait vanavond met Ja, ik wil! Een hartverwarmende romantische komedie. Maandag 30 november is in het filmhuis 45 Years te zien.

Filmhuis Didam draait vanavond de romantische komedie 'Ja, ik wil'.

Filmhuis Didam draait vanavond de romantische komedie ‘Ja, ik wil’.

In Ja, ik wil! ontmoeten we Roos, een mooie, leuke, succesvolle vrouw van begin dertig. Steeds als ze begint te dromen van een huwelijk, wordt ze gedumpt. En dan wordt ze ook nog eens uitgenodigd op de bruiloften van haar exen en haar beste vriend. Om zichzelf niet te laten kennen, neemt ze haar jongere stagiair Daan mee naar alle ceremonies. Ze raakt veelvuldig verzeild in gênante situaties en valt prompt als een blok voor de charmes van een aantrekkelijke arts. Ze zeggen wel: ‘Van een bruiloft komt een bruiloft’, maar is hij de ware Jacob tegen wie ze ‘Ja, ik wil!’ zal zeggen?

45 Years is een klein menselijk drama over een koppel waarvan het huwelijksjubileum bedreigd wordt door een brief die een gebeurtenis uit een ver verleden bovenhaalt. Het is een week voor het 45-jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer als er een brief arriveert voor Geoff. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen, waar zij begin jaren zestig vermist raakte. Het bericht brengt de echtgenoten danig uit balans en het is nog maar de vraag of hun huwelijk het feest haalt in de vijf dagen die nog resteren.

Beide films beginnen om 20 uur. Kaarten kosten 6 euro. De zaal en kassa gaan een half uur voor aanvang open. Kijk voor meer informatie op www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.