Hollandse natuurschoon drie keer op doek Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam draait de komende dagen drie keer ‘Holland: natuur in de delta’. De film is vrijdagavond 20 november om 20 uur te zien en zondag 22 november om 15 en 20 uur.

Filmhuis Didam draait drie keer 'Holland: natuur in de delta'.

Filmhuis Didam draait drie keer ‘Holland: natuur in de delta’.

Na de Nieuwe Wildernis toont ‘Holland: natuur in de delta’ opnieuw weergaloze beelden in een ode aan de Nederlandse natuur. Beelden van onder andere de teruggekeerde zeearend, de strijd van de bever tegen het water, de hazen met hun onderlinge strijd, het pimpernelblauwtje en de stekelbaars.

Maandag 23 november staat er opnieuw een voorstelling op de agenda van het filmhuis. Om 20 uur wordt dan Félix en Meira vertoond. Félix en Meira wonen in dezelfde wijk in Montreal, maar leven in twee sterk verschillende werelden. Hij leidt zijn leven als een vrije eenling en zij voelt zich met haar man en kindje opgesloten in de chassidisch joodse gemeenschap. Ze waren totaal niet voorbestemd om elkaar te ontmoeten en nog minder om verliefd te worden. Lukt het Meira zich los te maken van haar omgeving en zich over te geven aan het avontuur, met alle gevolgen van dien?

Een kaartje voor de film kost 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. Kijk voor meer informatie op www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.