Het Barghse Huus draait kinderfilm Dummie de Mummie

’s-HEERENBERG – Filmhuis Het Barghse Huus draait woensdag 19 november de Nederlandse kinderfilm Dummie de Mummie. De film is twee keer te zien, om 13.30 en 16 uur.

dummie_de_mummie_1 (640x360)Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en er gebeurt nooit iets in het plattelandsdorp waar je woont. Dan zit er op een dag opeens een levende mummie op je bed. Wat doe je dan?

Goos (Julian Ras) en zijn vader Klaas (Roeland Fernhout) besluiten om net te doen alsof Dummie hun Egyptische neefje met veel brandwonden is. Dat idee loopt uit op een heel stoer avontuur. Want Dummie moet natuurlijk mee naar school, maar mag nooit zijn magische scarabee kwijtraken. Als twee pestkoppen van de school er toch mee vandoor gaan, moet Goos laten zien hoeveel hij overheeft voor zijn beste vriend. Dummie de Mummie is gebaseerd op gelijknamige boekenreeks van Tosca Menten.

Kaarten voor de film zijn te bestellen op werkdagen van 9 tot 12 uur via telefoonnummer 0316-223520 of via de website www.iedereenwelcom.nl. De entree bedraagt 5 euro. Voor kinderen is dit inclusief een zakje chips en pakje drinken.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.