Herhaling Bridget Jones’s Baby en kinderfilm in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam herhaalt op vrijdag 29 december Bridget Jones’s Baby. De film draait vanaf 20 uur. Op woensdag 3 januari is om 13.30 en 15.30 uur de kinderfilm Dikkertje Dap te zien.

Dikkertje Dap. Foto Victor Arnolds

In Bridget Jones’s Baby loopt het leven van 40-plusser Bridget Jones niet helemaal zoals gepland nadat ze gebroken heeft met Mark Darcy. Nu ze opnieuw vrijgezel is, besluit ze zich weer te concentreren op haar baan als producer. Ze ontmoet de Amerikaan Jack, die haar onstuimige minnaar wordt. Maar dan ontstaat er een groot probleem wanneer ze onverwachts zwanger wordt en niet zeker weet wie van de twee de vader is, Mark of Jack.

Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt. Het jongetje is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraffe. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. De twee missen elkaar erg. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraffe mee naar school te nemen.

Boek en film
Op maandagavond 22 januari  organiseert het filmhuis weer een avond ‘boek en film’ met een speciale inleiding door Kim van de Werf. Hierbij staan het boek ‘Sprakeloos’ van Tom Lanoye en de gelijknamige film centraal. De uitwisseling geeft de mogelijkheid tot interessante gesprekken.

Reserveren voor de films kan via www.filmhuisdidam.nl. Kaarten kosten 7 euro, vrienden van en kinderen betalen 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.