Herhaling 12 Years a Slave en drama Maudie in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam herhaalt vanavond het waargebeurde verhaal 12 Years a Slave. Op maandag 12 maart is het ontroerende drama Maudie te zien. Beide films draaien vanaf 20 uur.

Maudie draait maandavond in Filmhuis Didam.

12 Years a Slave is gebaseerd op het verhaal van Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor). Hij leefde in de 19e eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Dan wordt Solomon ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden. Hij vecht niet alleen om te overleven, maar ook zijn waardigheid te behouden. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke wreedheid van een slaveneigenaar en onverwachte vriendelijkheid.

Maudie volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij visboer Everett Lewis, een stugge, afstandelijke man die gewend is om alleen te wonen in zijn afgelegen huisje in Nova Scotia. Toch lukt het Maud om zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk.

Reserveren voor beide voorstellingen kan via www.filmhuisdidam.nl. De kassa en filmzaal in Meulenvelden gaan een half uur voor aanvang van de film open.Facebooktwittergoogle_plus