Herfstwandeling Natuurmonumenten door Bergherbos

BEEK – Natuurmonumenten houdt woensdag 22 oktober een herfstwandeling door het Bergherbos bij Beek. De wandeling met de boswachter start om 14 uur en duurt ongeveer twee uur.

Foto Marije Denekamp

Foto Marije Denekamp

In de herfst is er veel te beleven in het Bergherbos. De grond ligt bezaaid met gekleurde bladeren, kastanjes, eikels en beukennootjes. De natuur maakt zich op voor de winter. Veel vogels bereiden zich voor op hun trek naar het zuiden. Andere dieren, die niet wegtrekken, zijn druk om een wintervoedselvoorraad aan te leggen.

Bij vochtig en niet al te koud weer zijn er paddenstoelen in allerlei kleuren en vormen. Ze hebben namen als vliegenzwam, kastanjeboleet, berkendoder en stinkzwam. Paddenstoelen zijn de opruimers in de natuur: ze leven van dode bladeren en takken, maar soms ook van dode dieren of hun uitwerpselen. De boswachter vertelt onderweg verhalen over het geheimzinnige leven van paddenstoelen en de verschillende verschijningsvormen. Met een zakspiegeltje zijn ze beter te bekijken.

Deelname kost 2 euro voor kinderen, 4 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden van Natuurmonumenten. In verband met de te verwachten grote belangstelling kunnen alleen mensen die zich van te voren hebben aangemeld deelnemen. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten, 035 – 655 99 55.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.