Herfstconcert Bergh’s Vocaal en Saxophone4Ladies

’s-HEERENBERG – Bergh’s Vocaal uit ’s-Heerenberg geeft op zondag 16 november een herfstconcert in de gerestaureerde St. Walburgiskerk in Netterden.

Bergh's Vocaal.

Bergh’s Vocaal.

Samen met Saxophone4Ladies is een gevarieerd programma samengesteld met zowel klassieke als moderne/populaire muziek. Het concert begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Bergh’s Vocaal is een gemengd koor dat ruim vijftien jaar onder leiding staat van dirigent Ben Simmes. Het accent en de kracht van het koor liggen voornamelijk in meerstemmige koorwerken. Op het repertoire staan zowel klassieke als moderne en populaire muziek. Soms zingt het koor à capella, maar het laat zich ook vaak begeleiden door het pianospel van zijn dirigent.

Gerepeteerd wordt er op donderdagavond vanaf 18.45 uur in de muziekschool in ’s-Heerenberg. Er is nog behoefte aan twee bassen. Geïnteresseerden zijn dan ook welkom op de repetitieavonden.

Saxophone4Ladies is een vrouwen saxofoonkwartet en bestaat sinds begin 2013. Het genre is zeer uiteenlopend, van muziek uit de Renaissance tot Gershwin en van een koraal van Bach tot een Ragtime.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.