Helmut Fassin Memorial Golftoernooi voor kankeronderzoek

’s-HEERENBERG – Het Helmut Fassin Memorial Golftoernooi, dat afgelopen woensdag in het kader van GolfdagBergh op de Golfbaan in Hoog Keppel werd gehouden, heeft maar liefst 13.500 euro opgebracht. De cheque werd in ontvangst genomen door Marjolein van Leeuwen, hoofd fondsenwerving van het Prinses Máximacentrum voor kinderoncologie.

Marjolein van Leeuwen heeft de cheque in ontvangst genomen.

In dit centrum wordt mede dankzij Bergh in het Zadel en de Rotaryclub Bergh onderzoek gedaan naar verbetering van de behandeling van hersentumoren bij kinderen. Marjolein van Leeuwen was in Hoog Keppel aanwezig om over dit onderzoek te vertellen en over het gloednieuwe Máximacentrum in Utrecht, dat bij de vijf beste kinderoncologische centra ter wereld wil gaan behoren. Met research door de beste onderzoekers, onder leiding van de internationaal befaamde wetenschapper Hans Clevers, wil het centrum in de toekomst de genezingskans verhogen.

Aan het golftoernooi dat door Rotary Bergh samen met Bergh in het Zadel wordt georganiseerd, namen woensdag 91 personen deel. Onderweg op de golfbaan werden ze verrast door een kaaswagen van Kaashandel Rob de Goey uit Emmerich, die de deelnemers trakteerde op speciale kazen en drankjes.

Een andere verrassing was het bezoek van Cor Bolck, die na een operatie verblijft in het zorghotel in Laag Keppel en even een kort bezoekje bracht aan de golfbaan in Hoog Keppel. Onder de deelnemers was ook Patricia Fassin, de dochter van de naamgever van het toernooi.

Uitslagen
Herren 0-30: 1. Rob de Goey; 2. Jos ten Have; 3. Mark Heuthorst
Dames 0-30: 1. Julia de Bruijn; 2. Anny Plageman, Lisette Meissner
Heren 30-54: 1. Lucas Massop; 2. Ron Hell; 3. Aart van Buren
Dames 30-54: 1. Katja v.d. Reijt; 2. Monic Rootinck; 3. Patricia Fassin
Bruto: Rob de Goey – dames: Julia de Bruin
Nearest to the line: Erwin Engbers – Kleary: Marijn van NieuwenhuisFacebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.