Havezathe Carpe Diem brengt het restaurant in huis

ZEDDAM/VETHUIZEN – Het coronavirus treft het midden- en kleinbedrijf in deze regio hard. Toch maakt de crisis veel ondernemers ook zeer vindingrijk. Zo biedt restaurant Havezathe Carpe Diem in Vethuizen de klanten vanaf vandaag verspakketten (foto) aan, waarmee ze het restaurant in huis kunnen halen.

“Mensen kunnen de ingrediënten voor de maaltijden die ze anders in ons restaurant bestellen thuis laten bezorgen en zelf in de huid van de chef-kok kruipen”, legt Pim Wijnands uit. “Wij bieden de keuze uit een vis-, vlees- of vegabox, en elke box is goed voor twee personen. Alle ingrediënten zitten samen met het ‘geheime’ recept van de kok in de box. Sommige ingrediënten zijn door ons zelfs al op smaak gemaakt.”

De box met dagverse producten voor twee personen kost 30 euro, inclusief een leuke verrassing. “Wij bezorgen deze pakketten van Gaanderen tot Didam en van Doetinchem tot ’s-Heerenberg, en op andere locaties in overleg”, zegt Wijnands. “We zijn ontzettend verrast door de vele positieve reacties en vele bestellingen. Op dit moment zijn we hartstikke druk met het bereiden van de verspakketten. De eerste pakketten worden vanmiddag rondgebracht.”

De bestellingen voor een vlees-, vis- of vegetarisch pakket kunnen tot 13 uur worden doorgegeven. Het pakket wordt vervolgens voor 17 uur aan huis bezorgd. “De betaling wordt voldaan door middel van een tikkie en het pakket wordt voor de deur afgeleverd om het contact zo veel mogelijk te beperken.” Ook kunnen de pakketten worden afgehaald tussen 14 en 17 uur. Hierbij geldt eveneens dat de bestelling voor 13 uur binnen moet zijn en de transactie plaatsvindt voor aan het hek.

Door de maatregelen van de overheid om verspreiding van het coronavirus te voorkomen blijft het restaurant van Havezathe Carpe Diem tot en met 6 april gesloten. Het hotel blijft wel geopend voor logies. Bestellingen kunnen worden doorgegeven via 0314-651424 of info@hotelcarpediem.nl. Meer informatie staat op de website van Havezathe Carpe Diem.