Havezathe Carpe Diem bestaat tien jaar en viert feest

VETHUIZEN / ZEDDAM – René en Marja Wijnands openden in 2009 de deuren van Havezathe Carpe Diem in Vethuizen. In vijf maanden tijd werd een oude boerderij omgetoverd tot een prachtige openbare horecalocatie met hotel, restaurant, terras en vergaderfaciliteiten.  Nu, tien jaar later, wordt het 10-jarig jubileum door de uitbaters Pim en Bart Wijnands en Rick Splitthoff uitgebreid gevierd.

In januari 2009 nam René zijn vrouw Marja mee naar ‘een mooi project’. De locatie van hun goedlopende familiehotelletje in Zeddam was aan een flinke verbouwing toe. Of er moest een andere weg worden ingeslagen worden.

René Wijnands was altijd te porren voor mooie, nieuwe plannen en tijdens een check op Funda stuitte hij op de Havezathe aan de Langeboomsestraat 5 in Vethuizen. Een prachtige oude Havezathe met uitzicht op de Montferlandse bossen. Wat een parel! Met de hele familie werd het dertig jaar oude hooi van de zolder afgeschept en in vijf maanden tijd werd het hoofdgebouw totaal gerenoveerd en omgetoverd tot een prachtige horecalocatie.

Een prachtig terras waar menig toerist, zakelijke- en regionale gast tot op de dag van vandaag vertoeft. De renovatie van het bijgebouw De Graanschuur volgde en er werden nog eens zeven kamers en twee vergaderruimtes gesitueerd. Een fantastisch bedrijf dat door de familie Wijnands met passie wordt gerund.

Noodlot
Maar dan slaat het noodlot toe. Eigenaar René Wijnands overlijdt op 21 mei 2015 na een zeer kort ziekbed plotseling op 59-jarige leeftijd. Het gezin pakt samen met alle medewerkers zo goed en zo kwaad als het gaat de draad op. Zonen Pim en Bart Wijnands en schoonzoon Rick Splitthoff twijfelen geen seconde en willen het levenswerk van René voortzetten. Dat lukt en in oktober 2015 werden zij officieel eigenaar.

Met veel liefde, passie en ambitie wordt het bedrijf dagelijks door hen gedraaid. De ambities zijn groot. Samen met hun ondernemende team bedenken Pim, Bart en Rick nieuwe concepten en mogelijkheden. Het restaurant staat inmiddels bekend om het populaire verrassingsmenu. Gasten worden getrakteerd op ware smaaksensaties en feestjes op de borden. Dit alles op de sfeervolle deel van de boerderij of zomers op het terras ‘with a view’. Het keukenteam stelt de mooiste menu’s samen. En ook voor een unieke bruiloft weet men de weg naar Vethuizen te vinden.

Feest
Vandaag bestaat Havezathe Carpe Diem tien jaar en dat is reden voor feest. Met leuke acties wordt het jubileum van het hotel én het leven gevierd. “We willen dit graag vieren met onze gasten. Via onze social media kanalen worden de aankomende periode verschillende acties aangekondigd. Kom, geniet, ervaar, beleef en vier het jubileum met ons mee!”

Kijk voor meer informatie op www.hotelcarpediem.nl.
Foto: V.l.n.r. Pim en Bart Wijnands en Rick Splitthoff.