Haringparty bij De Lange Waard voor Bergh in het Zadel

ZEDDAM – Het haring happen bij De Lange Waard in Zeddam heeft dinsdagavond 450 euro opgeleverd voor de Stichting Bergh in het Zadel. Clemens Ambting van De Lange Waard nam het initiatief over, dat Ingrid en Rik van Dalen twee jaar geleden opzette.

Wim Hendriksen (midden) van Bergh in het Zadel vertelt over het werk van zijn stichting. Links burgemeester Peter de Baat en rechts Clemens Ambting. Foto Sjaak Reumer

De haringparty is speciaal bedoeld voor de Ambassadeurs (sponsors) van de ’s-Heerenbergse stichting, die samen met introducés gratis konden genieten van de Hollandse Nieuwe van visboer Wennekes, worst van slagerij Ageling en wijn van de Terborgse wijncentrale. Ook de buren en het Montferland Bureau voor toerisme waren hiervoor uitgenodigd. Van elke gast werd een bijdrage gevraagd, bestemd voor het ’s-Heerenbergse goede doel. De avond werd muzikaal omlijst door de 3M-band.

Het was gezellig druk onder de grote parasols. Erg zonnig was het niet, maar de temperatuur was goed en het bleef droog. Clemens Ampting opende de avond. Hij vertelde dat hij veertien jaar geleden bij zijn toenmalige werkgever gestopt was met een haringparty en dat hij het leuk vond de haringparty nu weer nieuw leven in te blazen.

Burgemeester Peter de Baat, Wim Hendriksen en Clemens zelf hapten de eerste haring weg, waarna Wim Hendriksen het woord deed namens BIHZ. Hij vertelde over het bezoek dat hij met enkele leden van Bergh in het Zadel pas geleden bracht aan het Radboudumc in Nijmegen. Daar bleek dat dankzij zijn stichting flink wat vooruitgang is geboekt bij het kankeronderzoek in Nijmegen.Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.