Haring happen levert mooi bedrag voor Bergh in het Zadel op

ZEDDAM – Het haring happen bij Hotel De Uitkijk in Zeddam heeft donderdagavond 16 juni 1270 euro opgebracht voor de Stichting Bergh in het Zadel. Het door Ingrid en Rik van Dalen georganiseerde festijn was speciaal bedoeld voor de Ambassadeurs van de ’s-Heerenbergse stichting, die samen met introducés gratis konden genieten van de Hollandse Nieuwe.

Wim Hendriksen van Bergh in het Zadel nuttigt samen met Rik van Dalen de eerste haring. Foto Martie Seesing

Wim Hendriksen van Bergh in het Zadel nuttigt samen met Rik van Dalen de eerste haring. Foto Martie Seesing

De opbrengst van de drankjes kwam volledig ten goede aan Bergh in het Zadel. De medewerkers van De Uitkijk schonken bovendien de opbrengst van de fooienpot aan het goede doel. Vishandel Wennekes uit ’s-Heerenberg stelde de vis en de viskraam gratis ter beschikking, terwijl de Terborgse Wijncentrale hetzelfde deed met de drankjes die deze avond geschonken werden. Braomps Kabaal zorgde voor de muzikale omlijsting.

Het was gezellig druk onder de twee op het terras aangebrachte overkappingen, toen Wim Hendriksen van Bergh in het Zadel samen met Rik van Dalen, zelf ook Ambassadeur, de avond openden. Daarbij werd Uitkijk-medewerkster Loes nog even in het zonnetje gezet, omdat ze recent geslaagd is voor het diploma gastvrouw.

Vervolgens vond de haring, die ter plekke werd klaar gemaakt, gretig aftrek, al dan niet voorzien van gesnipperde uitjes. Het werd echt compleet, toen ook een fles korenwijn op tafel kwam, een jenever die traditioneel bij de Hollandse Nieuwe hoort. Een enkele kenner ‘stipte’ zijn van uitjes voorzien haring zelfs in het glas korenwijn.Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.