‘Hail, Caesar!’ en ‘Les Innocentes’ in Filmhuis Didam

DIDAM – In Filmhuis Didam draait vanavond vanaf 20 uur ‘Hail, Caesar!’. De film speelt zich af in het historisch centrum van de Amerikaanse filmindustrie: Hollywood.

Hail, Caesar! draait vanavond in Filmhuis Didam.

Hail, Caesar! draait vanavond in Filmhuis Didam.

Eddie Mannix is een manusje-van-alles, die alle dagelijkse problemen oplost in de filmstudio’s. Zelfs als de hoofdrolspeler van de productie getiteld ‘Hail, Caesar!’ wordt ontvoerd en er meteen twee sensatiezoekende journalistes op zijn hielen zitten, blijft hij kalm. Maar wanneer er nog zwaardere uitdagingen op hem afkomen, moeten er buitengewone acties worden ondernomen. De film is geschreven en geregisseerd door Oscarwinnaars Joel en Ethan Coen. Eén van de hoofdrollen wordt gespeeld door George Clooney.

Op maandag 2 mei vertoont het filmhuis Les Innocentes. Deze film speelt zich af in Polen, 1945. De Tweede Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Mathilde Beaulieu, een jonge Franse dokter bij het Rode Kruis, behandelt in de buurt van Warschau de laatste Franse soldaten die terugkeren van het front. Op een ochtend komt een non naar het hospitaal die haar om hulp vraagt. Mathilde volgt haar naar het klooster waar ze een schokkend geheim ontdekt: de meeste van de zusters zijn zwanger geraakt na een inval van Russische soldaten. Mathilde is nu hun enige hoop.

Beide films beginnen om 20 uur. De entree bedraagt 6 euro. De zaal en kassa gaan een half uur voor aanvang open. Meer op www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.