Habru haalt recordbedrag op voor Bergh in het Zadel en Matchis

’s-HEERENBERG/DOETINCHEM – De veiling en de verloting tijdens en rond de negende Habru Duivendag op 14 oktober heeft het mooie bedrag van 8.500 euro opgeleverd. Dit is het hoogste bedrag dat tot nu toe door Habru werd ingezameld.

Sjef Smits van Matchis (rechts) en Theo Mijnen, voorzitter van Bergh in het Zadel. Foto Jan Kraaijenbrink

Met name de online veiling, die tot 21 oktober werd gehouden, was een enorm succes. In de laatste uren liep de score op tot 6.320 euro en kwamen er biedingen binnen uit alle windstreken. Zelfs uit Hongarije, Polen, China, Zwitserland, Saoudi Arabië, België, Kroatië en Zimbabwe. De verloting tijdens de negende duivendag bracht zo’n 2.200 euro op.

Binnenkort wordt de cheque bij Habru Aluminium Lastechniek in Doetinchem, producent van onder andere duivensportproducten, overhandigd aan Wim Hendriksen van Bergh in het Zadel en Margot van den Akker van de stichting Matchis. Beide stichtingen ontvangen ieder de helft. Matchis voor het werven van stamceldonoren en de stichting Bergh in het Zadel, die dit jaar geld inzamelt voor het onderzoek naar therapieresistentie bij acute leukemie bij kinderen.Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.