Habru-cheque nieuw startpunt voor Bergh in het Zadel

’s-HEERENBERG/DOETINCHEM – Een inzameling tijdens een open dag voor duivenliefhebbers van Habru Aluminium lastechniek BV in Doetinchem heeft een bedrag van 2650 euro voor Bergh in het Zadel opgeleverd. Afgelopen week overhandigde directeur Hans Bruns de cheque aan Wim Hendriksen van de ’s-Heerenbergse stichting die ijvert voor de kankerbestrijding. De cheque is het openingsbedrag voor de nieuwe periode van Bergh in het Zadel, nadat dit jaar een bedrag van één miljoen euro werd binnen gehaald.

Wim Hendriksen (links) ontvangt uit handen van Habru-directeur Hans Bruns een cheque voor Bergh in het Zadel. Foto Jan Kraaijenbrink

Wim Hendriksen (links) ontvangt uit handen van Habru-directeur Hans Bruns een cheque voor Bergh in het Zadel. Foto Jan Kraaijenbrink

In 2000 begon Hans Bruns in Arnhem voor zichzelf, al was dat in 2001 niet de meest gunstige periode met de terreuraanslag in New York. Toch zette hij door en het lukte. Habru verhuisde naar Doetinchem en ging zich specialiseren in het verwerken van aluminium voor spanten en andere kwalitatief hoogstaande lasproducten van aluminium. De grootste uitdaging daarbij is productontwikkeling voor klanten.

Door een medewerker kwam hij in aanraking met de duivensport en dat bleek een gouden greep. Doesburger Hans Bruns ging ‘spoetniks’ produceren, landingsplateaus voor duiven die terugkomen van trainings- of wedvluchten. De plateaus hebben twee verschillende kleuren, een witte, die als hij vanuit de lucht zichtbaar is, aangeeft dat er nog getraind kan worden en een oranje, de kleur van maïs, waarop de duiven vooral na een wedvlucht maar al te graag willen landen.

Naast de plateaus worden ook volières gefabriceerd. De duivenproducten van Habru gaan inmiddels de hele wereld over. De komende tijd staat Bruns op duivensportbeurzen in het Duitse Kassel, Houten bij Utrecht, Dortmund, Blackpool en Kortrijk.

Recent mochten de vele duivenliefhebbers een kijkje komen nemen in Doetinchem en kregen ze te zien hoe de diverse producten, die inmiddels in de internationale duivensport alom bekend zijn, gemaakt worden. Tijdens die open dag was er een forum en werd er een verloting gehouden, die maar liefst 2650 euro ten bate van Bergh in het Zadel opbracht. De loterij werd extra aantrekkelijk gemaakt door mooie prijzen, zoals spoetniks en zeer waardevolle duiven van onder meer Eijerkamp uit Zutphen.Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.