Habemus Papam op herhaling in Filmhuis Didam

DIDAM – In Filmhuis Didam draait vrijdagavond 8 december de film Hampstead. Maandag 11 december wordt op speciaal verzoek de film Habemus Papam herhaald. Beide voorstellingen zijn om 20 uur. Op dinsdag 12 december is Hampstead nogmaals om 14 uur te zien.

Hampstead.

Hampstead is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en laat op charmante en grappige wijze zien dat liefde kan ontstaan op de meest onverwachte plekken. De Amerikaanse weduwe Emily Walters woont aan de rand van Hampstead Heath, een groot park in Londen. Na de dood van haar man lukt het maar niet om haar leven op te pakken, ondanks de hulp van haar zoon Philip. Haar leven krijgt een verrassende wending wanneer ze Donald ontmoet, een man die in het park Hampstead Heath woont.

Habemus Papam oftewel ‘We hebben een paus’, de woorden waarmee bekend wordt gemaakt dat het conclaaf een nieuwe paus heeft gekozen, begint met de dood van de paus en het conclaaf dat zijn opvolger kiest. Eenmaal gekozen raakt de nieuwe paus in een diepe persoonlijke crisis, vanwege de vele verantwoordelijkheden die hem boven het hoofd hangen. Overal ter wereld wacht men in spanning op de officiële bekendmaking van de paus, maar deze durft zich niet te laten zien. Wanneer de paus vervolgens de benen neemt, blijven de kardinalen, de verbijsterde psychoanalyticus en een wanhopige pr-functionaris ‘gevangen’ achter in het Vaticaan.

Kaarten voor het filmhuis zijn te reserveren via de website www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.