Geslaagde Helmut Fassin Memorial voor Bergh in het Zadel

BORGHEES – De achtste Helmut Fassin Memorial, een jaarlijks golftoernooi van Rotary Bergh, is een groot succes geworden. Maar liefst 110 deelnemers schreven zich in voor de wedstrijd op 3 juli op de Golfplatz Borghees. Deze werd voor de achtste keer gehouden en voor de vierde keer in samenwerking met Bergh in het Zadel. De opbrengst was 15.000 euro.

Door Sjaak Reumer

Marjolein van Leeuwen, fondsenwerver van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, nam niet alleen twee cheques in ontvangst, maar vertelde ook over de vooruitgang die nu al geboekt is bij het onderzoek naar therapieongevoeligheid van kiemceltumoren. “Door onderzoek van de tumoren is nu al een speciale behandeling van patiënten te bepalen en kan vaak al vast gesteld worden hoe gevoelig bepaalde kiemceltumoren zijn.” De tweede cheque, een bedrag van 1000 euro, de opbrengst van een in Borghees gehouden  loterij, wordt besteed aan speelgoed dat als afleiding moet dienen voor de kinderen die in Utrecht in behandeling zijn.

De grote opkomst in Borghees was voor een deel ook te danken aan het mooie weer. Als de zon scheen, was het lekker warm en verdween die even achter wat wolken, dan kon iedereen weer afkoelen. Meer problemen leverde de soms straffe wind voor de golfers op. Daardoor verdween er nogal eens een bal in het struikgewas, of nog erger, in het water. Soms was een slag bepaald niet geslaagd en dat was te zien ook.

De groep van Tim Knoop, Sjors Radstake, Bert Arendsen en Edwin te Booij, had daar wel wat op gevonden. “Je moet de bal onder de wind houden”, wist één van hen, die er pas op het laatst bij vertelde dat ze twee holes over hadden geslagen. De groep viel dan ook niet in de prijzen, maar heeft zich wel uitstekend geamuseerd.

Fassin
Onder de deelnemers aan de Helmut Fassin Memorial, waren ook de twee kinderen van de naamgever van de wedstrijd, Patricia en Thomas. Opvallend aanwezige was ook Eddy Braam, die als marshall vanuit één van de golfwagens toezicht hield op de gang van zaken. Braam kreeg nauwelijks met problemen te maken. Jan Spronk, wedstrijdleider in Borghees, memoreerde dat Fassin senior op de wedstrijddag 92 geworden zou zijn. Hij bedankte Katja Fassin BV, de Stichting Stadskern en Wessam Kleding dat ze dit jaar als hoofdsponsors hebben opgetreden.

Na de prijsuitreiking konden de deelnemers nog genieten van een warm en koud buffet, alvorens velen zich naar huis spoeden om opnieuw te genieten. Nu van de Nederlandse voetbalvrouwen, die zich woensdagavond hebben geplaatst voor de WK-finale. De uitslag is: Nearest to the pin: Emile te Dorsthorst; nearest tot he line, vrouwen: Mariette Lewinski; heren Adri Gerritsen; Dames netto: 1. Elly Roelofsen; 2. Katja van de Reijdt; 3. Annie Plageman; Heren netto: 1. Thijs Siemesma; 2. Mathijs Manten; 3. Rik Heijink; Dames bruto: Hanny Kuster; Heren bruto: Laurens Jansen.

Foto Martie Seesing