Geen film op Goede Vrijdag, wel op tweede paasdag

DIDAM – Filmhuis Didam draait op Goede Vrijdag 3 april niet, maar volgende week staan er wel weer twee films op de rol. Maandag 6 april is om 20 uur Love is Strange te zien, vrijdag 10 april wordt om dezelfde tijd Foxcatcher vertoond.

Love is Strange.

Love is Strange.

In Love is Strange treden kunstschilder Ben en pianoleraar George na een relatie van 39 jaar eindelijk in het huwelijksbootje tijdens een idyllische ceremonie in hun geliefde stad New York. Maar bij de katholieke school waar George werkt, wordt het nieuws niet goed ontvangen en is zijn ontslag het gevolg. Het pasgetrouwde stel kan niet anders dan hun appartement verkopen en noodgedwongen gescheiden van elkaar bij familie en vrienden intrekken. Hun relatie en die met hun familie en vrienden wordt flink op de proef gesteld.

Foxcatcher is een aangrijpend en waar gebeurd psychologisch drama. Worstelaar Mark Schultz staat in de schaduw van zijn broer Dave. Mark ontmoet miljonair John Du Pont, die hem helpt met het trainen voor de Olympische Spelen. Hoe langer Mark bij deze excentrieke man op zijn landgoed woont, hoe meer hij verstrikt raakt in een web van paranoia en verraad.

De entree tot het filmhuis bedraagt 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. Meer informatie staat op www.filmhuisdidam.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.