Funklasse nieuw onderdeel Wielerronde van Didam

DIDAM – Stichting Wielerpromotion Montferland houdt woensdag 22 juni haar 48ste editie van de Specialized Wielerronde van Didam. Eén van de oudste wielerrondes van de regio start en finisht op het Lieve Vrouweplein.

Foto Studio de Raaf

Foto Studio de Raaf

De wielerronde start om 18.15 uur met de Rabo Dikke Banden Race. Een uur later is het aan de herenrecreanten in de Funklasse voor hun ronde. Het startschot voor de elite mannen, beloften en amateurs klinkt om 20 uur. De elite renners rijden een afstand van 75 kilometer.

“Dit jaar geven we meer ruimte aan renners die kennis willen maken met het wielrennen in wedstrijdverband”, vertelt Reem Kok, bestuurslid van de Stichting Wielerpromotion Montferland. “Daarom hebben we in ons programma de funklasse voor heren opgenomen. Deze wedstrijd is onderdeel van de Recreanten Competitie Achterhoek. De wedstrijd duurt ongeveer dertig minuten.”

Deelname aan de wedstrijd is alleen mogelijk voor renners die geen KNWU-licentie hebben. Verder mag er alleen worden meegedaan met een goed werkende en remmende wielrenfiets. Het dragen van een valhelm is verplicht.

Inschrijven is op woensdag nog mogelijk van 18 tot 18.45 uur. Voorinschrijving is ook mogelijk via de website www.wielerpromotionmontferland.nl. Hier is ook meer informatie over het evenement te vinden. Inschrijven voor de elite mannen, beloften en amateurs gaat via de website van de KNWU. Inmiddels hebben zich hiervoor ruim 70 renners aangemeld.

Parcours
Het parcours van de wielerronde gaat net als vorig jaar over het Lieve Vrouweplein, de Wilhelminastraat, Raadhuisstraat, Deken Reuvekamplaan, Kosterstraat en Drostlaan. De toegangswegen naar het parcours zijn van 18 tot ongeveer 22.30 uur afgesloten voor al het verkeer. Aanwonenden wordt gevraagd de auto niet op straat te parkeren. Voor vragen kan worden gemaild naar rondevandidam@gmail.com.

Stichting Wielerpromotion Montferland is ook organisator van de Specialized Ronde van ’s-Heerenberg en tot vorig jaar van de Wielerronde Didam op Stelten. Daarnaast houdt sinds een paar jaar een veldrit bij de Nevelhorst. De stichting heeft als doel de wielersport in de gemeente Montferland te promoten. In het wielermerk Specialized heeft ze inmiddels een mooie hoofdsponsor gevonden, waarmee het voortbestaan van de Wielerronde van Didam gewaarborgd lijkt.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.