Franse filmhit Le Grand Bain in Filmhuis Didam

DIDAM – Het komische drama Le Grand Bain is vanavond en maandagavond 23 oktober te zien in Filmhuis Didam. De voorstelling begint beide avonden om 20 uur.

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene, die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar.

Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

Kaarten
Le Grand Bain is in Frankrijk genomineerd voor tien Césars en is met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar. Kaarten voor de voorstellingen zijn te reserveren via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan 45 minuten voor aanvang van de film open.