Frans-Algerijns drama en komisch Zweeds familieverhaal in filmhuis

DIDAM – In Filmhuis Didam zijn rond het weekend weer twee films te zien. Vrijdag 17 april draait het Frans-Algerijnse drama Loin des Hommes, maandag het komische Zweedse familieverhaal Turist.

Loin des Hommes.

Loin des Hommes.

In Loin des Hommes wordt de Franse leraar Daru gedwongen om de ter dood veroordeelde Mohamed onder zijn hoede te nemen. Hij moet hem begeleiden naar zijn executie in een nabij gelegen dorp. Maar er blijken meer mensen geïnteresseerd te zijn in Mohamed. Spanning, morele dilemma’s en mooie beelden van het Algerijnse hooggebergte maken van Loin Des Hommes een boeiende en indrukwekkende film. Daru wordt schitterend neergezet door de alleskunner Viggo Mortensen (Aragorn in Lord of the Rings).

Een idyllisch Zweeds gezinnetje gaat in Turist op wintersportvakantie. Ze worden overvallen door een lawine, maar komen ongeschonden uit de strijd. De reactie van de vader op de lawine – zijn telefoon en handschoenen grist hij mee, terwijl hij zijn vrouw en kinderen achterlaat op het terras – zet de familieverhoudingen echter op scherp.

Beide films draaien om 20 uur. Kaarten voor de films kosten 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. Meer informatie staat op www.filmhuisdidam.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.