Fototentoonstelling over historie Beek en Loerbeek

BEEK/LOERBEEK – De veldwerkgroep Beek-Loerbeek van de Heemkundekring Bergh houdt zaterdag 29 en zondag 30 november een tentoonstelling over Beek en Loerbeek in de zalen van de Averhof in Beek. Dat doet zij samen met de Katholieke Bond voor Ouderen en de Zonnebloem.

Bruiloft van de familie Boers omstreeks 1934.

Bruiloft van de familie Boers omstreeks 1934.

Na het succes in 2013 heeft de veldwerkgroep Beek-Loerbeek voor de tweede maal een overzichtsexpositie samengesteld met honderden foto’s en enkele videopresentaties. Daarbij komen thema’s aan bod als de Byvanck, winkels en bedrijven, KBO, Zonnebloem, EHBO, scholen, Peter Meisters, Kerk en het Sint Jansgilde. Daarbij zorgen bidprentjes van overleden Bekenaren voor een overzichtsbeeld van de Beek en Loerbeekse historie.

De verzameling foto’s van de leden van de werkgroep vormen hiervoor de basis. Uit de duizenden beschikbare oude maar ook recentere afbeeldingen is een nieuwe selectie gemaakt. Ook start er op elk heel uur een videopresentatie van ongeveer dertig minuten. Onder het genot van een gratis kop koffie of thee kan over mensen, gebouwen en gebeurtenissen uit de Beekse historie (na)gepraat worden.

De veldwerkgroep Beek-Loerbeek heeft zich ten doel gesteld beeldmateriaal over Beek en Loerbeek digitaal te conserveren voor de toekomst. Donaties in de vorm van oude maar ook recentere foto’s, dia’s en video’s, bidprentjes of historische ansichtkaarten zijn van harte welkom en worden zo mogelijk nog in de expositie ingepast. Afstand doen van foto’s, dia’s of filmmateriaal is niet nodig. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Jan Meurs, 0316 -241946 of Theo Roes, 0316 – 531502.

De tentoonstelling duurt beide dagen van 10 tot 16 uur. De toegang is gratis. Meer informatie staat op www.heemkunde.nl of mail naar bwh.boers@gmail.com.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.