Fototentoonstelling over 120 jaar Gilsing Herenmode

DIDAM – Gilsing Herenmode Didam viert dit jaar zijn 120-jarig jubileum. In het kader van dit jubileum zijn er verspreid over het jaar diverse activiteiten in de winkel. Zo wordt er vandaag tijdens Didam op Stelten, in samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging Didam, een fototentoonstelling gehouden.

Frank Hageman, eigenaar van Gilsing Herenmode, en Maria Wigman, bestuurslid bij de OVD, houden een fototentoonstelling over 120 jaar Gilsing.

In een tent naast de winkel aan de Spoorstraat 11 in Didam laten Gilsing en de OVD foto’s en diverse attributen uit het verleden van het Didamse modebedrijf zien. Ook zijn er nog tal van advertenties en verhalen over 120 jaar Gilsing bewaard gebleven.

“Zo werden er vroeger ook veel modeshows georganiseerd”, weet Frank Hageman, die in 1986 als verkoper bij Gilsing begon en de winkel in Didam in 2006 overnam. “We vonden bijvoorbeeld nog een artikel over een modeshow bij Gasterij De Harmonie met Sandra Reemer.”

De OVD heeft in haar archieven ook veel beeldmateriaal van de winkel, dat ze tijdens Didam op Stelten op haar nieuwe expositieborden toont. “Naar aanleiding van een oproep in de kranten en op onze website hebben we de afgelopen maanden nog verschillende ‘nieuwe’ foto’s binnengekregen”, vertelt Maria Wigman namens de OVD.

“Oud-werkneemster Fien Welling had bijvoorbeeld nog veel foto’s uit de jaren zestig, die we hebben gescand en waarvan we vanmiddag een selectie laten zien. Verder hebben we van verschillende mensen prachtige personeelsfoto’s gekregen uit de jaren zestig en zeventig met veel bekende gezichten.” 

Frank Hageman kreeg daarnaast het nodige materiaal uit de archieven van een aantal voormalige bedrijfsleiders te leen, waaronder Benny ter Horst, zoals oude facturen, een antiek strijkijzer, een confectieschaar en hoedenstandaard. Bovendien heeft hij zelf nog diverse mappen met oude advertenties en artikelen in zijn bezit. “Bijvoorbeeld van de brand in 1960”, zegt Frank. “Maar vooral de advertenties in de oude Liemers-kranten zijn mooi om te zien en te lezen.”Facebooktwittergoogle_plus