Filmhuis toont drama Carmen & Lola en familiefilm Thomas de Stoomlocomotief

DIDAM – Het drama Carmen & Lola is vrijdag 11 en maandag 14 oktober te zien in Filmhuis Didam. Woensdag 16 oktober draait het filmhuis de familiefilm Thomas de Stoomlocomotief.

Carmen leeft in een Romagemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is verloofd en zou nooit de door de diepreligieuze gemeenschap opgelegde normen en waarden in twijfel trekken. Ze is voorbestemd het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar: trouwen, zoveel mogelijk kinderen baren en de rest van haar leven spenderen aan schoonmaken en koken.

Maar dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola, een graffitiartiest die wil studeren, van meisjes houdt en die zich op haar manier verzet tegen de opgelegde regels binnen de Romagemeenschap. De twee worden verliefd, met als gevolg dat ze hun weg moeten vinden tussen hun liefde, familie, religie en wat het inhoudt om een vrouw te zijn. Carmen & Lola draait zowel vrijdag als maandag vanaf 20 uur.

Thomas de Stoomlocomotief.

Thomas de Stoomlocomotief heeft al veel gereisd, maar gaat nu voor het eerst naar Italië. Daar ontmoet hij de aardige en slimme Gina, een expert op het gebied van alles dat Italiaans is. Thomas vindt zichzelf enorm wereldwijs en wil aan Gina bewijzen dat hij haar hulp niet nodig heeft, maar in werkelijkheid valt hij van de ene verbazing in de andere. Want waarom staat die toren zo scheef? En waarom zien de gebouwen er zo onafgemaakt uit? En hoe zit het precies met het mysterieuze verhaal van de Verdwaalde Locomotief?

Thomas de Stoomlocomotief is woensdag tijdens de herfstvakantie twee keer te zien, om 10 en 14 uur. Reserveren voor beide films kan via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan 45 minuten voor aanvang van de voorstelling open.