Filmhuis Didam vertoont Three Identical Strangers en Baantjer Het Begin

DIDAM – Het seizoen bij Filmhuis Didam is weer volop aan de gang. Vrijdag 6 september draait het filmhuis het waargebeurde verhaal Three Identical Strangers. Maandag 9 september staat Baantjer Het Begin op het programma.

In Three Identical Strangers worden drie vreemden herenigd door een bizar toeval. Ze blijken geboren als identieke drielingen, maar gescheiden bij de geboorte en door drie verschillende families geadopteerd. Achter deze sprookjesreünie zit echter ook een duistere kant die gaandeweg een onvoorstelbaar geheim blootlegt. Deze film bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.

Baantjer Het Begin draait in samenwerking met de bibliotheek in het kader van De Week van de Alfabetisering. In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur De Cock gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Beide films beginnen om 20 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.filmhuisdidam.nl. Bij Baantjer Het begin krijgen bezoekers op vertoon van hun bibliotheekpas 2 euro korting. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de films open.