Filmhuis Didam toont natuurdocumentaire en drama

DIDAM – In Filmhuis Didam is deze week een natuurdocumentaire en een drama te zien. Vanavond draait om 20 uur de documentaire De Wilde Stad. Maandagavond wordt vanaf 20 uur de film Three Billboards outside Ebbing, Missouri getoond.

De Wilde Stad met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu.

Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De Wilde Stad is een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu.

De film Three Billboards outside Ebbing, Missouri won twee Oscars en gaat over een moord in Missouri. Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd William Willoughby.

Kaarten voor de films zijn te reserveren via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa in Waverlo (Meulenvelden) gaan een half uur voor aanvang open.Facebooktwittergoogle_plus