Filmhuis Didam toont Franse filmhit Medecin de Campagne

DIDAM – Bij Filmhuis Didam staat vanavond de tragikomedie Medecin de Campagne op het programma. De voorstelling begint zoals gebruikelijk om 20 uur en de filmzaal is een half uur voor aanvang open.

In Medecin de Campagne is Jean-Pierre een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt en stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aandoen dan ook geen optie. Ondanks dat hij tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk.

Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld. Ze laat zich echter niet kennen en gaandeweg weet ze de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen.

Médecin de Campagne is een tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt van de film een oprecht en invoelbaar drama. Médecin de Campagne was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar.

Reserveren voor de film kan via www.filmhuisdidam.nl. Kaarten kunnen een half uur voor aanvang van de film worden opgehaald.Facebooktwittergoogle_plus