Filmhuis Didam toont Britse romantische komedie Yesterday

DIDAM – Filmhuis Didam draait vanavond en maandag 7 oktober de Britse romantische komedie Yesterday. De film volgt het leven van de ploeterende muzikant Jack. De voorstelling begint beide avonden om 20 uur.

Jack komt erachter dat hij van de ene op de andere dag de enige persoon op aarde is die zich de ‘Beatles’ kan herinneren. En dat betekent een tweede kans op succes. Eerst valt het nog tegen. In een leuke scène probeert hij Let It Be uit op zijn ouders, maar die zijn druk bezig met andere dingen, waardoor ze niet horen hoe goed de song is. Maar al snel breekt Jack door, waarna hij in het voorprogramma van Ed Sheeran, die zichzelf speelt, mee mag naar Moskou waar hij triomfeert met Back in the USSR.

Yesterday is deels een scherpe satire op de muziekindustrie en hun gladde marketingmethoden. Maar de film gaat vooral over de liefde. Maar dan wel op een originele en geestige manier; een beetje zoals een klassieke song van The Beatles.

Kaarten voor de film zijn te reserveren via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan 45 voor aanvang van de film open.