Filmhuis Didam sluit seizoen af met The Favourite

DIDAM – The Favourite is een venijnig en bizar kostuumdrama, waarin drie vrouwen hun machtsstrijd uitvechten tussen de lakens. De film is vanavond en maandag 17 juni vanaf 20 uur te zien in Filmhuis Didam. Het zijn de twee laatste voorstellingen van dit seizoen.

Aan het begin van de achttiende eeuw zijn het roerige tijden in Engeland. Koningin Anne zetelt op de troon, maar worstelt met haar lichamelijke en geestelijke gezondheid. Om de haverklap heeft ze een enorme woede-uitbarsting en valt ze uit tegen haar lakeien. Ook kan niemand een probaat geneesmiddel vinden voor haar huidkwaal. Daarom besluit koningin Anne het dagelijkse bestuur van het land over te dragen aan haar vertrouwelinge Lady Sarah, die zich vol ambitie op de oorlogssituatie met Frankrijk stort.

Gelijktijdig maakt Abigail haar entree aan het hof als dienstmeisje en begint ze zich vrij snel op te werken binnen de gelederen van het koningshuis. Doordat Abigail een werkzaam kruid heeft gevonden, komt ze in het gevlei bij de koningin en dat blijft niet onopgemerkt bij de jaloerse Lady Sarah, die haar machtspositie niet zomaar te grabbel laat gooien.

Olivia Colman ontving voor haar rol als Koningin Anne in 2019 de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Reserveren voor de film kan via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan 45 minuten voor aanvang open.