Filmhuis Didam draait twee drama’s

DIDAM – In Filmhuis Didam is zowel op vrijdag 1 mei als op maandag 4 mei een drama te zien. Vrijdag wordt om 20 uur Still Alice vertoond.

Still Alice.

Still Alice.

Een hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw, Alice Howland, die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was. Alice, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan.

Op maandag 4 mei om 20.30 uur (let op gewijzigde aanvangstijd wegens de dodenherdenking) draait het romantische oorlogsdrama Suite Française. Terwijl Lucile Angellier wacht op nieuws van haar man die krijgsgevangen is genomen, bereikt de oorlog het dorp waar ze met haar strenge schoonmoeder woont. Niet alleen Parijzenaren trekken het platteland binnen, ook een regiment Duitsers eist onderdak op. Lucile probeert Bruno von Falk, de knappe en verfijnde officier die bij hen in huis trekt, eerst te negeren. Langzaam maar zeker voelt ze zich echter steeds meer tot hem aangetrokken en raakt ze betrokken bij de tragische gevolgen van de oorlog.

Suite Française is gebaseerd op de roman ‘Storm in juni’ van Irène Némirovsky, waarvan het handgeschreven manuscript pas 56 jaar nadat Irène werd afgevoerd naar Auschwitz, werd ontdekt door haar dochters en alsnog werd uitgegeven.

Een filmkaartje kost 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. Meer informatie staat op www.filmhuisdidam.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.