Filmhuis Didam draait The Post en Lean on Pete

DIDAM – The Post, geregisseerd door Steven Spielberg, is een waar gebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. De film is vanavond te zien in Filmhuis Didam. Maandag 1 oktober draait het filmhuis Lean on Pete. Beide voorstellingen beginnen om 20 uur.

Lean on Pete is maandag 1 oktober te zien in Filmhuis Didam.

The Post is een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham, en hoofdredacteur Ben Bradlee van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt alles op alles te zetten in hun strijd tegen de concurrent The New York Times. Door als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspanden, riskeren niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

In Lean on Pete is de 15-jarige Charley Thompson op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader die moeite heeft zijn eigen leven op de rails te houden, kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start. Charley vindt er werk bij Del Montgomery, een doorgewinterde paardentrainer die samen met zijn jockey Bonnie geld verdient met races, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del onverwacht zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Lean on Pete vandoor.

Reserveren voor de films kan via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open.Facebooktwittergoogle_plus