Filmhuis Didam draait natuurdocumentaire en komedie

DIDAM – In Filmhuis Didam is vrijdagavond 1 juni de natuurdocumentaire Wild te zien. Op maandag 4 juni draait de Nederlandse komedie Gek van Oranje. Beide films beginnen om 20 uur.

Gek van Oranje. Foto Pief Weyman

In Wild wordt gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers gevolgd: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Je ziet de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn er voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel krijg je een kijkje in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. André van Duin verzorgt de voice over.

Gek van Oranje gaat over de zomer van 2010. Nederland blijft maar scoren tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Oranjefans dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. Gek van Oranje is een feelgood mozaïekfilm, die zich afspeelt tijdens die paar weken dat Nederland zijn doe-maar-gewoon mentaliteit van zich afschudt en helemaal opgaat in de totale oranjegekte.

Reserveren voor de films kan via www.filmhuisdidam.nl. De kassa en zaal gaan een half uur voor aanvang van de films open.Facebooktwittergoogle_plus