Filmhuis Didam draait gewoon door tijdens carnaval

DIDAM – Filmhuis Didam vertoont vanavond om 20 uur A street cat named Bob, het hartverwarmende en waargebeurde verhaal over de straatmuzikant James Bowen wiens leven wordt gered door een straatkat. Wie maandagavond aan al het carnavalsgedruis wil ontsnappen, kan naar de documentaire Down to Earth

A street cat named Bob. Foto Andreas Lambis.

A street cat named Bob. Foto Andreas Lambis.

In A street cat named Bob heeft Bowen na een moeilijke jeugd een leven als dakloze achter zich gelaten en probeert hij af te kicken van zijn heroïneverslaving. Als hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot hij beter is. Wanneer Bob echter weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde.

Bob vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant en via Youtube filmpjes worden de twee beroemd. Dankzij Bob lukt het Bowen uiteindelijk af te kicken en zijn leven terug op de rit te krijgen. In de verfilming speelt Bob de kat zichzelf.

Maandag 27 februari draait om 20 uur Down to Earth. Deze documentaire trekt al maanden volle zalen. Rolf Winters en Renata Heinen, ouders van drie jonge kinderen, besluiten op zeker dag uit de ratrace van het westerse leven te stappen om op zoek te gaan naar een nieuw perspectief op het leven en onze doorgedraaide wereld. In de bossen van Upper Michigan raken ze bevriend met een clan van Native Americans. Dit is het begin van een lange reis die hen op zes continenten brengt.

Vanuit het hart van de Amazone naar de jungles van India, van de Australische outback naar de Kalahari Dessert, uit de Andes naar de oevers van Lake Superior: overal ontmoeten Rolf en Renata de earth keepers, die in volledige harmonie met hun omgeving leven en een natuurlijk evenwicht hebben behouden. De documentaire bekritiseert de consumptiemaatschappij, pleit voor natuurlijke geneeswijzen en is een ode aan de natuur.

De entree tot het filmhuis bedraagt 7 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open. Meer informatie staat op de website www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.