Filmhuis Didam draait Franse bioscoophit Bon Dieu

DIDAM – Bon Dieu, de grootste bioscoophit sinds Intouchables, draait vanavond in Filmhuis Didam. Het Franse drama begint om 20 uur.

De Franse bioscoophit Bon Dieu.

De Franse bioscoophit Bon Dieu.

In Bon Dieu hebben Claude en Marie Verneuil, een katholiek conservatief echtpaar met een prachtig landhuis aan de Loire, het getroffen met vier mooie dochters. Het was echter even slikken toen de eerste dochter met een moslim, de tweede met een Jood en de derde met een Chinees trouwde. Alle hoop is nu gevestigd op de jongste dochter. Hun droom lijkt werkelijkheid te worden wanneer ze vernemen dat ze een brave katholieke jongen heeft ontmoet.

Maandag 17 november wordt de succesvolle Nederlandse film Dorsvloer vol Confetti vertoond. Deze film vertelt het verhaal van de 12-jarige Katelijne die eind jaren tachtig opgroeit in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Gesprekken aan tafel gaan grotendeels aan haar voorbij. Haar verlangen om mee te doen blijft onverminderd groot.

Uitverkoren zijn, dat is het belangrijkste levensdoel in het milieu van Katelijne. Maar voor haar zijn lezen, leren en verhalen nog veel belangrijker. Deze bieden haar de mogelijkheid om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten en te worden wie ze wil zijn.
Dorsvloer vol Confetti is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur.

Beide films beginnen om 20 uur. De entree bedraagt 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. Meer informatie staat op www.filmhuisdidam.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.